Bohigas Xarel·lo blanc

Bohigas Xarel·lo blanc

Vi blanc 100% Xarel·lo

Fora d'estoc
7,47 €
Impostos inclosos

Varietats / Xarel·lo 100%. Elaboració / Verema collida manualment, a la vinya del Pou, de la finca de Can Batlle Vell de Gelida. El raïm és derrapat i refredat en línia a 5 ºC, abans d'entrar a la premsa. Dins la premsa es manté durant quatre hores en contacte el most amb la pell, en una maceració pel·licular en fred, que té com a objectiu l'extracció de potència i tipicitat aromàtica i l'expressió de l'estructura d'aquesta varietat. El mostor flor és desfangat en estàtic durant 24 hores. La fermentació es porta a 16 ºC, amb llevats neutres que no interfereixen en l'expressió varietal i de la nostra terra. A aquesta temperatura la fermentació dura una mitjana de 14 dies. Just abans d'acabar la fermentació, el vi és transvasat per eliminar els sòlids més gruixuts dipositats al fons del dipòsit i aprofitar les mares fines en suspensió. Aquestes mares fines es mantindran en contacte amb el vi durant unes setmanes, ja que mentre protegeixen el vi acabat de fermentar l'enriqueixen en matisos i volum en boca. Durant el mes de desembre, es procedeix a deixar decantar les mares i comença el procés d'estabilització, que acabarà amb l'envasat cap a finals de la verema. Color, aroma, estructura / Color groc palla amb tons verdosos. Aroma molt fresc, intens equilibrat i elegant, amb un punt salí. En un inici apareixen notes de fruita fresca i pinya àcida, apreciant notes subtils de fruita blanca i sotabosc. La seva evolució en copa destaca la presa de complexitat amb notes de fruita blanca, albercoc sobre un fons d'herba aromàtica i espècies dolces. En boca és un vi en què la percepció de lleugeresa domina apuntada per una bona acidesa i embolicada per la gran estructura del Xarel·lo. Maridatge / Tot tipus d’entrants, peix i marisc.

Caves Bohigas és un celler familiar d’Òdena que té més de 800 anys d’història i compta amb un equip format per 14 persones. Elaboren cava i vi a partir de les diferents varietats de raïm que obtenen de les seves més de 89 hectàrees de vinya repartides entre Can Macià i Can Batllevell. Cultiven varietats de raïm autòctones com el Macabeu, Xarel·lo i Parellada (de més de 50 anys d’antiguitat), i també la Chardonnay i la Pinnot Noir per a alguns caves. Han ampliat el tipus de varietats amb la Garnatxa Blanca i el Muscat (ambues mediterrànies) i amb la francesa Chenin Blanc.

Als cellers de l’empresa s’hi produeixen 650.000 ampolles anuals: 560.000 de cava i 90.000 de vi, aproximadament. Entre el 80 i el 90% de la producció es distribueix al mercat exterior a través d’un consorci creat fa 13 anys amb d’altres cellers. Bohigas ha diversificat la seva oferta obrint-se camí en l’àmbit de les activitats relacionades amb l’enoturisme.

Veure altres productes de Bohigas

15 altres productes de la mateixa categoria:

Aquest lloc web emmagatzema dades com cookies per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i marketing.

Podeu acceptar els paràmetres per defecte.

Política de cookies